Børne- og Juniorhold

Holdbeskrivelse

Børn og hunde kan under de rette betingelser være en rigtig god og givende kombination. Børn er med den rette hjælp rigtig dygtige til at træne hunde, og sjov aktivering af hunden er med til at forbedre forholdet mellem barn og hund, og medfører gensidig respekt.

På dette hold er det primære at motivere og undervise børnene i at træne familiens hund. Vi træner derfor øvelser som er sjove for både barn og hund, og vil træne en masse tricks, give hunden sjove opgaver, samt træne enkelte lydighedsøvelser, som kan komme barn og hund til gavn i hverdagen. Forældrene inddrages også aktivt i nogle øvelser, for at dyrke fællesskabet omkring familiens hund.

OBS. Holdet kan således ikke ses som erstatning for den almindelige hundetræning. Hunden er nødt til at være så styrbar at barnet som udgangspunkt selv kan holde hunden, men forældre (eller en anden voksen) er velkomne til at assistere, og forventes som udgangspunkt at være til stede under træningen. Der er dog ingen krav til, at hunden skal kunne bestemte øvelser.